Energiahatékonysági pályázatok a lakosság részére

Szeptember 22-től elérhetőek az új energiahatékonysági pályázatok a lakosság részére.

 

A programsorozat első lépcsőjeként szeptember 22-én, hétfőn az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat jelenik meg az emi.hu oldalon, amelyre egymilliárd forint jut. Szeptember 25-én jelenik meg a háztartásigép-csere program 627, 1 millió forintos keretösszeggel, majd 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1, 1 milliárd forinttal.

 

Forrás:

Kormányportál

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/jovo-hetfotol-elerhetoek-az-uj-lakossagi-energiahatekonysagi-palyazatok

 

Kategória: Hírek

2 hozzászólás a(z) “Energiahatékonysági pályázatok a lakosság részére” bejegyzéshez

 1. kovacs rozalia szerint:

  Tisztelt Cím!
  Az lenne a kérdésem, hogy fütés korszerűsitéséhez szeretnék pályázatot benyújtani.
  a pályázathoz csatolni kell a viz-, gázszerelő árajánlatát részletezve, de nem találtam még aki vállalja, mert tervezőhöz köti, aki 100.000.-FTért csinálja /vizszerelő mondta/ az meg kéményseprő felülvizsgálatát kéri, ami kb. megint több tízezer,lehet, hogy 100ezer Ft. és ő sem csinálja ingyen. Tehát ott vagyunk, hogy nem éri meg az egész dolog. Olyan mint a Mátyás király meséje, hogy adnak is meg nem is. és a igazolások, sem ingyen van. Az adóhivatal is 3000.-Ft., a földhivatal meg kb. 7.000.-Ft. Hogy lehetne olcsóbban megúszni. És még lehet, hogy meg sem nyerem a pályázatot. Üdvözlettel Rozália. Soós !!!

  • edit.mero szerint:

   Tisztelt Olvasónk!

   A Pályázati Útmutató tartalmazza az elszámolható költségek körét, a 6.2. pontban szerepelnek az elszámolható szakértői díjak:
    pályázat benyújtásához szükséges energetikai szakértői tevékenység költségei
    állapotfelmérés, tervezés díja;
    engedélyezés, hatósági díjak;
    műszaki ellenőrzés;
    tulajdoni lap költsége,
    gázszolgáltatói illeték;
    közmű-hozzájárulási díj;
    kéményseprői szakvélemény, kéményseprői díj;
    gáz-MEO átvételi jegyzőkönyvvel;
    EPH (érintésvédelmi) jegyzőkönyv.

   Sajnos a kötelezően előírt mellékleteket meg kell szerezni és be kell nyújtani, mert nélkülük a pályázat elutasításra kerül. Jó hír azonban, hogy ezeket a költségeket be lehet építeni a pályázati költségvetésbe!

   Az utólagos finanszírozási forma miatt azonban Önöknek minden költséget ki kell fizetni, és amennyiben sikerül mindent megfelelően adminisztrálni, a támogatást utólag kapják meg. Erre természetesen nincs garancia, de hogy sikerüljön az elnyert támogatást meg is kapni, fontos a pályázati felhívást és az útmutatót nagyon alaposan végigolvasni, minden apró részletre kiterjedően – sajnos akár formai hibák miatt is előfordulhat a támogatás folyósításának elutasítása. A megtérülés mértékét szintén Önöknek kell végiggondolni. Ez néha szintén indokolatlanul nagy terhet ró a pályázókra, hiszen nem várható el minden pályázótól, hogy jártas legyen a jogban, a közgazdaságtanban és még gépészeti ismeretei is legyenek egyszerre. Ezért érdemes lehet pályázatíró bevonásában gondolkodni, különösen nagyobb beruházások esetén, de némely kivitelező cég is vállalja a pályázatok megírásában való közreműködést.

   Remélem, segítettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Egy fenntartható jövőért…